Geld kado geven bij geboorte

Krijgen vrienden, een collega of buren binnenkort een baby? Of word je oom of tante, of zelfs opa of oma van een kleine spruit? Het is altijd weer zo’n bijzonder moment als er een kleintje gezond en wel op de wereld komt. In deze blog tips voor een bijzonder kraamkado. Een kraamkado inclusief de ‘pot’, de online vervanger van de gevulde envelop.

Iedereen weet het, de geboorte van een kindje is ontzettend bijzonder, maar het kost de kersverse ouder ook veel geld. Het begint al voordat het kindje er is. Een wiegje, matras, dekentjes, Maxi-Cosi, bad en/of tummy tub, kleertjes, aankleedkussen en hoes, hydrofiel luiers, luiertas, 2 thermometers 1 voor de baby en 1 voor de moeder en dit is nog maar een klein gedeelte uit een hele lijst.

België heeft de pamperrekening
In België is het heel gebruikelijk om op het geboortekaartje of uitnodiging van het kraamfeest een kadotip te plaatsen met het rekeningnummer van de ouders van de baby. Ze kunnen zo de spullen die ze nog nodig hebben, kopen of sparen voor kosten in de toekomst.

Nieuwe manier om geld kado te geven
Kadotikker.nl is een nieuw concept. Hier kun je samen, of alleen ‘de pot’, een bedrag geven, inclusief een leuk kraamkado. Denk aan een knuffel met een boodschap, een mooie spaarpot voor het kleintje of het hilarische bucketlist boek voor ouders. Het bucketlist boek bevat 250 dingen die een gezin gedaan moet hebben. In iedere kadoset van Kadotikker zit het ‘BabyBund’ cerfificaat. Speciaal voor de pasgeborene wordt er een bund (dat is een halve maan) gegraven in Afrika. Dit graven, gebeurd door plaatselijke bewoners, de Masai. Door het gat in de grond blijft regenwater langer staan en spoelt het niet weg. Hierdoor krijgen zaden die nog in de grond zitten weer de kans om te groeien en koelt de aarde af. Dat is toch bijzonder om te geven en om te krijgen?

Kadotikker heeft alvast leuke kadosets samengesteld. In S, M, L en XL formaat. Alle kado’ s zijn geselecteerd op duurzaamheid of sociale betrokkenheid. Alles wordt mooi feestelijk met oog voor duurzaamheid ingepakt. Het bedrag in de ‘pot’ krijgen de ouders als voucher en kunnen ze eenvoudig naar hun eigen bankrekening over laten maken.

Uit onderzoek is gebleken dat kersverse ouders heel blij zijn met een geldkado. Zodoende kunnen ze zelf beslissen waar ze het aan uit geven. Misschien willen ze het sparen op een rekening van hun kind, of besteden aan een weekendje weg, of doen ze er een grote aanschaf mee.