Tips voor (k)raambezoek in coronatijd

Ons sociale leven staat op z’n kop nu het coronavirus over de wereld raast. Dat is extra confronterend tijdens de speciale momenten in ons leven. Het is niet mogelijk om op kraambezoek te komen zolang de kraamverzorgende er is. En ook daarna is het beter voor het kersverse gezin om geen bezoek te ontvangen. Hoe maak je toch een feestje van de kraamtijd?

1 Ga digitaal op kraamvisite
Het leven van de kersverse ouders kan nogal hectisch en overweldigend zijn. Spreek daarom van te voren af wanneer je gaat videobellen of facetimen. Zo kunnen jullie digitaal bijkletsen en het kleintje bewonderen. Vraag of je iets voor ze kunt betekenen.

2 Raambezoek
Woon je in de buurt? Dan kun je op raambezoek. Maak een afspraak wanneer het uit komt om de baby te kunnen zien. Veilig vanachter het glas kunnen de trotse ouders hun baby aan de mensen buiten showen. Zo kunnen opa’s en oma’s, familie, vrienden en buren de kleine toch nog live bewonderen.

Natuurlijk wil je niets liever dan op (k)raamvisite gaan, spreek van tevoren een tijdstip af. Hun wereld staat op z’n kop. Niet alleen door de baby, maar ook door de corona-crisis. Dan is er geen ruimte voor spontane acties.

3 Post kadootje
Schrijf een lieve brief of stuur een klein brievenbus kadootje. Bijvoorbeeld een knuffeltje, rompertje, sokjes of speen. Is er al een ouder kindje in het gezin? Dan is het natuurlijk ook leuk om voor de grote broer of zus ook een kadootje door de brievenbus te doen.

4 Bied je hulp aan 
Misschien kun je een maaltijd voor het kersverse gezin koken. Of een boodschap voor ze doen. Bied je hulp aan, maar dring jezelf niet op. 

5 Tip: Wees een luisterend oor
Luister vooral naar het bevallingsverhaal van de kersverse ouders. Een bevalling heeft grote impact. Vooral de moeder heeft veel te vertellen. Laat haar haar verhaal doen. Bevallingsverhalen uitwisselen, is voor een later moment. 

6 Kraamkadomand of 10-dagen pakket
Geef samen met familie, vrienden of buren een leuke kraammand kado. Zamel leuke kadootjes in en schrijf lieve briefjes. Het gezin kan dan iedere dag een kadootje uitpakken en een briefje lezen. Zet de kadomand voor de deur of geef het met z’n allen kado voor het raam.

7 Kadotikker.nl
Ook kun je samen (of alleen) de ‘pot’ en een leuk kado geven. Dit kan allemaal veilig online. Kadotikker.nl kan het cadeau, indien gewenst, direct naar de naar de kersverse ouders sturen. Bij het kado zit een voucher en zo kunnen de ontvangers van het kado het bedrag makkelijk, veilig en simpel over laten maken naar hun rekening. Zo kunnen de ouders zelf beslissen wat ze met het bedrag doen. Ze zetten het op een spaarrekening van hun kleintje of besteden het bijvoorbeeld aan de baby uitzet.

Leuke kraamkadosets die je geeft met 1-5 personen

Mooie kraamkadosets die je geeft met 6-10 personen

Duurzame kraamkadosets die je geeft met 11-20 personen

Originele kraamkadosets die je geeft met 31-30 personen

Bijzondere kraamkadosets die je geeft met 31-50 personen