Kraamkadotip: laten we er een potje van maken!

Met klotsende oksels en badend in het zweet schrik ik wakker. Shit, we hebben geen kado geregeld. Een kindje geboren, zo bijzonder, voor de kersverse ouders staat de tijd even stil. En bij ons? Bij ons dendert de sneltrein door en niemand heeft bedacht om een kado te regelen.

Wat me voornamelijk tegenhoudt? Het organiseren, tikkies versturen, controleren of iedereen heeft betaald en steeds achter het geld aan moeten. Ik hoop altijd vurig dat iemand anders dit op zich wil nemen. Maar helaas, ik moet het doen. Wat koop je met een groep? Iedereen heeft andere ideeën
en voorkeuren. Is het niet gewoon fijn dat de kersverse ouders geld krijgen? Om zelf iets te kopen wat ze nog niet hebben? Of bij kunnen leggen bij een groter geheel?? Maar is dat niet heel afgezaagd? Geld in een enveloppe?

En toen ontdekte ik kadotikker! Een aangename verrassing.

Kadotikker biedt de mogelijkheid om een bedrag cadeau te doen met een leuk kadootje erbij. Heel erg leuk ingepakt en iets tastbaars. Niet een frutsel wat niet gebruikt wordt of waarvan het ouderpaar al drie anderen heeft. Ik bestelde een kado, passend bij de kersverse ouders. Stelde een bedrag vast voor op de voucher. Verstuurde de betaallinkjes en kadotikker doet de rest! Ideaal, geen geregel meer. Met een paar drukken op de knop een leuk kado besteld.

Eigen ervaring:
Ik liet het kado bij mij thuis komen, omdat ik graag eerst zelf wil kijken wat ik de kersverse ouder ga geven. Ook geeft mij dit de mogelijkheid zelf het kaartje te schrijven. Wauw wat ziet het erg fantastisch uit, en zo mooi ingepakt!!

Positieve punten:
Het steunen van een goede doel in Afrika is voor mij een persoonlijke reden om voor Kadotikker te kiezen. Ik ben in Afrika geweest en vind het concept van justdiggit heel erg waardevol. Daarnaast worden alle materialen duurzaam gemaakt, verpakt en verzonden.

Het idee dat Monique straks het inpakken over laat aan mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt kan ik als consulent in het sociaal domein alleen maar aanmoedigen. Hoe fijn is het dat er voor iedereen een plek is om te werken. Iets bij te dragen aan de maatschappij.

Reactie kersverse ouders:
“We vonden het een heel origineel idee van een kado krijgen. We vonden het leuk om de bonen te krijgen, iets wat met haar mee kan groeien de komende weken. De pot met invulkaartjes vonden we erg origineel en daar zouden we zelf nooit aan gedacht hebben. We moeten er waarschijnlijk wel
even aan denken om het in te vullen en bij te houden. Doordat er een cadeaukaart (met geld) bij zit, heb je een heel divers cadeau. Erg leuk om te krijgen zowel voor papa als mama en de baby…”

Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog jouw kadotikker! Ik kan het iedereen aanraden.

Gastblog:

Lisanne is blogger op www.gezinmetvijf.nl en mocht speciaal voor iemand uit haar buurt een kadotikker bestellen. Daarna schreef ze deze (h)eerlijke recensie.

Lisanne blogt over alle avonturen die zij meemaakt als mama van drie kinderen. Daarnaast deelt zij geregeld opvoedtips, recepten en leuke uitjes.